ساخت نسل جدید صفحات نمایشگر و تابلوهای تبلیغاتی در کشور تاریخ : شنبه، 4 آبان ماه ، 1392
موضوع : تدبیر


مبتکر ایرانی موفق به بومی سازی فناوری EL برای ساخت صفحات نمایشگر و تابلوهای تبلیغاتی شد.

فرهاد نوری‌نژاد که موفق شده فناوری به کار رفته در این تابلوها را بومی‌سازی کند گفت: فناوری Electroluminate)EL) پیش از این تنها در اختیار چند شرکت بزرگ تبلیغات در دنیا قرار داشت که از LED‌ها (light – emitting) بسیار پیشرفته‌تر و کاراتر است.

 



وی درباره ساختار تابلوهای ساخته شده با این تکنولوژی گفت: ساختار اصلی این تابلوها و رقه های ITO (ورقه‌هایی که جریان الکتریسیته را از یک سمت خود عبور می‌دهند) است که با لایه‌ای از ترکیب خاصی از فسفر پوشانده شده‌اند.

این پژوهشگر افزود: لایه فسفری در واقع بر روی ورق اصلی چاپ می‌شود و ضخامت آن در حد یک یا دو میکرون است. بر روی این لایه فسفر نیز پوشش دیگری قرار می‌گیرد که می‌تواند پست دوم الکتریسیته را ایجاد کند. همچنین بین لایه فسفری و پوشش دوم یک لایه عایق قرار می‌گیرد که می‌تواند فسفر را از طریق جریان القایی درخشان کند.

نوری‌نژاد با اشاره به اینکه بومی‌سازی این فناوری دو سال زمان برده است، اظهار کرد: فناوری ساخت این تابلوها و صفحات نمایشگر تنها در اختیار چند شرکت اروپایی و آمریکایی است و چند شرکت چینی نیز بدون آن که فناوری آن را در اختیار داشته باشند، سازنده آنها هستند.

به گفته وی اگر صفحه فسفری به صورت یک شکل طراحی شده باشد، یک تصویر نورانی ایجاد خواهد کرد. همچنین به دلیل این که سیستم کنترل برق آن طراحی می‌شود، برق روی تابلو به راحتی تغییر می‌کند و صفحه نمایشگر قابلیت نمایش انیمیشن را نیز خواهد داشت.

این پژوهشگر خاطرنشان کرد: تابلوی طراحی شده می‌تواند در طول روز به صورت یک پوستر معمول باشد و شب با استفاده از نور روشن شود و انیمیشن نشان دهند. قطر این تابلو بسیار نازک است و به راحتی لوله می‌شود؛ بنابراین قدرت ایجاد تصویر بر روی سطوح نامنظم را نیز دارد، امکانی که تابلوهای معمولی از آن برخوردار نیستند.

نوری‌نژاد در توضیح تفاوت LE با LED تصریح کرد: وقتی LED روشن می‌شود هوای اطراف خود را گرم می‌کند و اگر حرکت کند قطع خواهد شد این در حالی است که تابلوهای LE ضربه‌پذیر هستند و حتی می‌توان بدون آن که جریان برق آن قطع شود قسمتی از آن را برید.

وی با اشاره به این که ماشین‌ آلات ساخت این تابلو را در این کشور ساخته و نصب کرده است، گفت: ساخت هر مترمربع از این تابلو بین 300 تا 350 دلار هزینه دارد اما اگر ترکیب فسفر آن در ایران تولید شود، هزینه ساخت آن به میزان زیادی کاسته خواهد شد.

به گفته وی هر متر مربع این تابلو 12 ولت برق مصرف می‌کند و با توجه به جنس فسفری که در آن به کار می‌رود از 100 ساعت تا 15 هزار ساعت عمر مفید خواهد داشت.
www.isna.ir


نسل جدید تابلو تکنولوژی ITO جریان الکتریسیته فسفر پژوهشگر ضخامت جریان القایی نوری‌نژاد بومی‌سازی www.isna.ir فناوری شرکت اروپایی آمریکایی چینی سازنده طراحی تصویر نورانی سیستم کنترل برق انیمیشن پوستر شب قطر بسیار نازک لوله LE LED ضربه‌پذیر دلار عمر عکس Electroluminate light – emitting بسیار پیشرفته‌



منبع این مقاله : شرکت فناوری اطلاعات تدبیر | تبلیغات اس ام اس | تبلیغات گوگلی| تبلیغات پستی| تبلیغات شهری| تبلیغات ایمیلی
http://www.dpta.ir

آدرس این مطلب :
http://www.dpta.ir/modules.php?name=News&file=article&sid=11